+31434584165 info@bureaugeluid.nl showroombezoek op afspraak mogelijk

G E L U I D S O N D E R Z O E K ,   T R I L L I N G S O N D E R Z O E K ,   A K O E S T I E K   E N   B I N N E N K L I M A A T

Ruimte akoestiek

algemeen

Akoestisch prettig leefklimaat

Het is ons doel om, samen met de ontwerper van een ruimte, een akoestisch prettig leefklimaat te realiseren waarin men rust vindt, waarin geconcentreerd kan worden gewerkt of waarin men ongestoord kan wegdromen.

Altijd zal het ontwerp en de wijze waarop de mens zich hierin beweegt centraal staan. Esthetische aspecten en de beleving van de ruimte zijn in eerste instantie het werkterrein van de ontwerper, maar wij dragen de technische mogelijkheden en fysische aandachtspunten aan voor een akoestisch goed werk- en leefklimaat.

onderzoek

Modelleren van ruimte akoestiek

Voor het analyseren van de effecten van geluidreflecterende of geluidabsorberende oppervlakten binnen een ruimte op de akoestiek bestaan globaal twee mogelijkheden, onder te verdelen in een fysische benadering of een benadering op basis van berekeningen.

Fysische benadering

Een fysische benadering maakt gebruik van schaalmodellen (1 op 50 of zelfs tot 1 op 10) en is de meest betrouwbare onderzoeksmanier voor met name grootschalige projecten, zoals meervoudige concertpaviljoens. Het is echter zondermeer een kostbare methode, omdat metingen vaak op laboratoriumniveau worden uitgevoerd.

Rekenkundige benadering

Rekenmodellen, de benadering op basis van berekeningen, geven de mogelijkheid om flexibel de invloed van de plaatsing van materialen of het ontwerp van het interieur te onderzoeken. ODEON is een voorbeeld van een rekenprogramma dat belangrijke akoestische parameters kan bepalen. Het wordt regelmatig toegepast bij zowel kleine als grote projecten.

In-situ metingen

Wanneer het erom gaat de bestaande ruimteakoestiek te analyseren worden metingen uitgevoerd. Hierbij kunnen verschillende meetmethoden worden gebruikt, bijvoorbeeld de impulsmeting waarbij een startpistool een zeer luide, kortdurende knal levert en waarbij de reflecties in de ruimte zorgen voor de mate van weerkaatsing van het geluid. De mate van weerkaatsing geeft ons inzicht in gewenste en ongewenste reflecties en de mogelijkheden voor verbetering.

prijsaanvraag

Wanneer u meer informatie wenst over de mogelijkheden in uw specifieke situatie, neem dan contact met ons op of doe een prijsaanvraag.

Contactgegevens

 

 

St. Gerlach 47
6301 JA Houthem
Valkenburg aan de Geul
Nederland

+31434584165
info@bureaugeluid.nl

Bedrijfsgegevens

btw nummer: NL815412423B01
kvk nummer: 14074915
IBAN: NL56ABNA0432651756
BIC nummer: ABNANL2A